Aktuális

Férje után a házát is elvesztheti az özvegy, aki hétéves kislányával maradt egyedül

A horgász holttestét a múlt héten találták meg a Szécsény melletti Sóderbánya-tóban. A férfi lelkileg összetört feleségét és beteg kislányát most a kilakoltatás veszélye is fenyegeti.

A boncolási jegyzőkönyv szerint légzési és keringési elégtelenség okozta Szita József halálát – tudta meg a 24.hu. Ő volt az a férfi, akinek holttestét a szécsényi Sóderbánya-tóban találták meg hosszas kutatás után annak a stégnek a közelében, ahol horgászni szokott.

Szita József volt az édesapja Jázminnak, a hétéves kislánynak, akinek történetéről sokat írtak a lapok. Ő az a kislány, aki tolószékbe kényszerült egy nagyon ritka, gerincvelőből eredő izomsorvadás miatt.

„Jázmin édesanyja, Heni magát hibáztatja a történtekért. Mindig azt mondja, hogy ha ő is elkísérte volna horgászni a férjét, akkor nem következik be ez a szörnyű tragédia. A boncolási jegyzőkönyv talán meggyőzi arról, hogy ez nincs így. Hiába lett volna ott, a férjén akkor sem lehetett volna segíteni” – mondta a 24.hu-nak Jázmin keresztanyja, aki szerint borzalmas lelkiállapotban van a család.

Elmondta, hogy az özvegy folyamatosan sír, és a történtek óta a kislány is zavartan viselkedik. Amikor megkérdezte tőlük, hogy jött ki a tóból az apukája, azt mondták neki, hogy a Jézuska leeresztett egy létrát, azon kijött, majd felment a mennybe.

„Heni próbál erősnek tűnni a kislánya előtt, de nem igazán tud. A tragédia óta nem mer egyedül maradni otthon, ezért folyamatosan tartjuk a kapcsolatot telefonon. Felváltva sírnak Jázminnal. A gyerek is próbál erős lenni. Mindig mondja az édesanyjának, hogy vegye le a fekete ruhát, és vegyen fel helyette valami színeset. Olyan a házuk most, mintha megállt volna benne az idő. Minden ugyanúgy van a lakásban, ahogy Józsi hagyta. A cipője, nadrágja és a ruhái ugyanúgy vannak a fogason és a széken, mint amikor horgászni ment” – mesélte a 24.hu-nak a kislány keresztanyja.

A család helyzetét nehezíti, hogy a családapa halálával minden bevételüket elvesztették, és ha szeptemberig nem fizetik ki az eszközkezelőnek másfél millió forintos, devizahitelből keletkezett tartozásukat, akkor elárverezik a házukat is.

 „Fogalmam sincs, hogy mi lesz velük.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top