Aktuális

Gyerekszám után adna bónuszt a nyugdíjasoknak az állam

Bónusz járhat azoknak a nyugdíjasoknak, akik legalább két gyermeket felneveltek, és gyermekeik elvégezték a középiskolát.

Ismét hozzányúlna a nyugdíjrendszerhez a kormány, tudta meg a Világgazdaság. A lap szerint  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke arról beszélt, bevezethetik a felnevelt gyerekek számához kötött nyugdíjat.

Az elképzelés szerint a nyugdíjat továbbra is megkapná mindenki, ám azok a nyugdíjasok, akik legalább két gyermeket felneveltek, és a gyerekek sikerrel elvégezték a középiskolát, bónuszt kapnának. A politikusok szerint a rendszer úgy működhetne, mint a gépjármű-biztosításoknál meglévő bonus-malus rendszer.

A lap szerint a javaslat a 35 évesnél fiatalabb felnőtteket érintené, mert nekik, ha nem vállalnak gyereket, még legalább 30 évük van takarékoskodni a nyugdíjig. A változás tehát legkorábban a 30 év múlva nyugdíjba vonulók járandóságát érinthetné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top