Aktuális

Vízibivalyokat kergettek az autópályán a rendőrök – videó

Kilenc órán keresztül hajkurászott az autópályán öt vízibivalyt a német rendőrség, miután az állatok egy legelőről a sztrádára keveredtek.

Öt elszabadult vízibivaly okozott fennakadást a németországi A3-as autópályán hétfőre virradóra. A rendőrség és a tűzoltóság több órán át dolgozott azon, hogy az állatokat eltávolítsa az autópályáról.  Egy időre az utat mindkét irányban lezárták. Csak 9 órányi hajsza után, reggelre sikerült a bivalyokat elszállítani, és megnyitni az autópályát

Az állatok, melyek között egy tehén és két borjú is akadt, az információk szerint vasárnap késő este Leverkusen közelében egy legelőről törtek ki, és az egyik csomópontban jutottak fel a pályára. Két, a dugóban várakozó teherautó és több rendőrautó segítségével sikerült összeterelni a nyugtatólövedéket kapott bivalyokat.

Egy bivaly hűsöl egy vizes gödörben a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kápolnapusztai Bivalyrezervátumában – MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Visszavitték őket a legelőre, és bár egyikük beszorult egy szalagkorlátnál, mindegyik állat sértetlenül úszta meg a kalandot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top