Aktuális

Nagyon nem akarják elítélni a zaklató szabolcsi polgármestert

Februárban már „bűncselekmény hiányában” lezárták a nyomozást a szabolcsi polgármester ellen, aki egyik alkalmazottja szerint szexuálisan zaklatta őt. Most szeméremsértés és testi sértés vádjával folytatják mégis a nyomozást.

Németh-Kiss Pálma anyakönyvvezetőként dolgozik az egyik szabolcsi községben. Októberben tett feljelentést a helyi polgármester ellen, mert a férfi akarata ellenére fogdosta, és simogatta őt, mikor egyedül maradtak az irodában. Mikor a nő megpróbált ellenállni, megsérült a karja, erről látlelet is készült.

Hiába tanúskodtak többen is Németh-Kiss mellett, a rendőrség idén februárban bűncselekmény hiányában ejtette a nyomozást. A nő védője panaszt tett, aminek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyt is adott, így elrendelték a nyomozás folytatását – írja a Blikk.

Szexuális zaklatás ellen tüntető nők Párizsban (fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Szexuális zaklatás ellen tüntető nők Párizsban (fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Helyt adtak a nyomozó hatósággal szemben a sértett elfogultsági panaszának is. „Pokoli az életem, amióta kipattant ez a dolog. A nagylányom elveszítette az óvodai állását, és engem is csak azért nem rúgtak ki, mert észnél vagyok, és kikerülöm az aknákat” – fogalmazott Németh-Kiss Pálma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top