Aktuális

Ezért nem fogadja el a bankkártyát a MÁV több jegyautomatája

Ha elromlik egy MÁV-jegykiadó automata, akkor azt úgy tűnik, már nem csináltatják meg, mert hamarosan jönnek az új gépek. Addig meg várja ki az ember a sorát a még működő automatánál.

A 444 számolt be arról, hogy hónapok óta nem működik a ceglédi vasútállomáson üzembe állított három jegyautomata közül az egyik, nem fogadja el a bankkártyát. A hiba a készülék POS-termináljával van, melyek javítására annak ellenére lenne lehetőség, hogy az automatákat gyártó magyar vállalkozást már felvásárolták, a MÁV mégsem javíttat.

Működő automaták a Nyugati pályaudvaron – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A 444 úgy tudja, a MÁV és az automatákat szállító Aquis között a garanciális javítások miatt kialakult némi nézeteltérés, ezért maradnak hibásak az elromlott bankkártyás automaták. Amivel valószínűleg már nem is fognak foglalkozni, ugyanis már kiírták a tendert az év elején 375 új automata beszerzésére, amelyből 275 készpénzt is tud fogadni, bankkártyát pedig mindegyik. Igaz, az eljárás még nem zárult le.

Addig meg türelem, mert kicsi az esély rá, hogy az új gépek megérkezéséig elromló régi automatákat valaha is megjavítassa a MÁV.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top