Aktuális

Kihallgattak több mint 30 pénzügyőrt, mert zsebre dolgoztak a határnál

Tavaly október óta fogadtak el pénzt az országból kilépő külföldiektől, a házkutatás során jelentős összegű, korrupcióból származó készpénzt foglaltak le tőlük.

Kihallgatott a Központi Nyomozó Főügyészség 32 pénzügyőrt, akik a gyanú szerint 2017 októberétől rendszeresen pénzt fogadtak el a Magyarország területéről Röszkénél kilépő külföldi állampolgároktól.

A pénzügyőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartoztak, a korrupciót összehangoltan követték el. A gyanúsítottak közül egy ember vezető beosztású.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a nyomozó főügyészség kedden és szerdán számos helyszínen házkutatást tartott a Terrorelhárítási Központ és több megyei rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével. Jelentős összegű, korrupcióból származó készpénzt foglaltak le.

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Indítványozták 26 őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság ezt 13 gyanúsított esetében el is rendelte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top