Család

Százezreket fizetett volna egy kis szívességért egy rab az egyik fegyőrnek

Csinos kis összeget ajánlott egy rab az egyik fegyőrnek, ha az bejuttat neki egy mobilt a debreceni börtönbe. Mobilt nem, viszont néhány évet kaphat a vesztegetési kísérletért.

További börtönévekkel számolhat az a jelenleg letartóztatásban lévő férfi, aki megpróbált meggyőzni egy biztonsági felügyelőt, hogy némi készpénzért cserébe csempésszen be neki egy mobilt. A fegyőr még akkor sem ingott meg, amikor duplájára emelte az ajánlott összeget a rab.

A vesztegetési kísérlet tavaly október utolsó napján történt a debreceni büntetés-végrehajtási intézetben. A biztonsági felügyelő épp az egyik körletben lévő fogvatartottakat kísérte esti tisztálkodás után a zárkájuk felé, amikor az egyik férfi lemaradt a társaitól, és 100 000 forint készpénzt ajánlott fel a fegyőrnek, ha becsempész neki egy mobiltelefont. A felügyelő a rab ajánlatát visszautasította, aki ekkor már 200 000 forintot ígért, amennyiben a kérését teljesíti.

Természetesen a biztonsági felügyelő a megduplázott ajánlatot is egyből elutasította, a megvesztegetési kísérletet pedig jelentette a körletfelügyelőnek.

Az ügyészség megjegyzi, hogy a hatályos jogszabályok értelmében az előzetes letartóztatottak a büntetés-végrehajtási intézetben az ott kijelölt telefont használhatják, illetve kizárólag az intézet által biztosított mobileszközt tarthatják a birtokukban.

A vesztegető férfi ellen Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség, amely a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top