Aktuális

Megerőszakolta begyógyszerezett betegét az ápoló – 15 év után került bíróság elé

Az után, hogy a beteg feljelentést tett, a Józsi nővér néven elhíresült férfi külföldre szökött. 2016-ban, nemzetközi elfogatóparancs segítségével hozták haza.

15 év után újraindult az eljárás a Józsi nővér néven elhíresült férfi ellen, aki a vád szerint, 2002-ben az Erzsébet Kórház Krízis Központjának ápolójaként szexuálisan zaklatta az egyik begyógyszerezett betegét. Mindezt ráadásul rendszeresen – írja a BorsOnline.

A beteg és férje még 2002-ben feljelentést tett az ápoló ellen, ő azonban külföldre szökött, és egyszer sem jelent meg a bíróságon. Csak 2016-ban, nemzetközi elfogatóparancs segítségével sikerült őt hazahozni, azután indulhatott újra az eljárás ellene.

Az ügyben az első tárgyalást tavaly márciusban tartották, ahol a sértett elmondta, a gyógyszerek miatt fel sem fogta, mi történt vele. „Az egyik pillanatban az ágy mellett állok, ott van ő is, a következő pillanatban már az ágyon fekszem, a köntösöm szét van húzva, ő fölöttem kigombolt nadrággal és utána rajtam fekszik” – mondta a Tények Extrának a tárgyalás után a nő.

Noha a kórház sokáig nem hitt a betegnek, a tárgyaláson a férfi beismerte, hogy volt valamilyen szexuális kapcsolata a nővel. Az ügyben a következő tárgyalást június 5-ére tűzték ki, a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, ahol tanúmeghallgatás várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top