Aktuális

Külföldi turistákat loptak meg az álrendőrök Budapesten

Rendőrnek adta ki magát két férfi Budapesten, és így csaltak ki pénzt külföldi turistáktól. Egyiküket, egy román állampolgárt már elfogtak, ismeretlen társát még keresik.

Több napon át álrendőrök kopasztották meg a külföldi turistákat Budapesten, igazoltatás közben meglopták áldozataikat. A rendőrök az egyik szélhámost elfogták, ismeretlen társát még keresik.

A rendőrség tájékoztatása szerint az 55 éves román férfi és ismeretlen társa május 30. és június 5. között a Belvárosban, magát rendőrnek kiadva, több külföldi turistát igazoltatott, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt keresett. A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét tette vissza, a többit észrevétlenül elrakta.

Ők igazi rendőrök – forrás: police.hu

Az álrendőrök ezzel a módszerrel csaknem 100 ezer forintot csaltak el több turistától.

Az elkövetők 2018. június 5-én este szintén rendőrnek adták ki magukat, és két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. A bátor turista az elkövetők után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A nyomozók a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top