nlc.hu
Aktuális

Budapesti ellenőrök konfliktusa izraeli turistákkal

Megszólalt az BKK az izraeli turisták állítólagos megverése ügyében

A két nő azt állítja, hogy egyiküket a földre lökték az ellenőrök, a másikat pedig ököllel ütötték Budapesten.
A felújításról készült szórólapot oszt egy ellenõr az Újpest-Központ végállomáson a 3-as metró felújítása elõtti utolsó napon, 2017. november 3-án

Tettlegességig fajulhatott a vita két izraeli turista és a BKK két jegyellenőre között a metró kijáratánál Budapesten – írja az RTL.hu a Ynet izraeli lap nyomán.

Tamar Jordani 48 éves jeruzsálemi tanárnőt és 65 éves édesanyját csütörtökön állította meg két ellenőr. Miután elkérték a jegyüket, azt mondták neki, azok nem érvényesek, mert elhagyták a belvárost. Elmondásuk szerint az idősebb nő jól ismeri Budapestet, ezért úgy gondolta, hogy megpróbálják lehúzni őket. 25 ezer forintot követeltek tőlük, de felajánlották nekik, hogy a felével megúszhatják, ha készpénzben fizetnek.

A két nő szerint az ellenőrök agresszívvá váltak. „Egyikük a földre lökött és megpróbálta elvenni a fényképezőgépet. A másik ököllel ütötte 65 éves rokkant anyámat.”

Végül az ellenőrök jegyzőkönyvet vettek fel, és visszaadták az útleveleket, de antiszemita megjegyzéseket tettek. Az izraeli nők rendőrt hívtak, majd feljelentést tettek testi sértés miatt.

A BKK hvg.hu-nak küldött válasza szerint a jelenlegi díjszabás alapján jogos volt, hogy az ellenőrök 25 ezer forintot kértek a két turistától, akik „érvénytelen, utazásra nem jogosító jeggyel utaztak”. A társaság szerint az is rendben volt, hogy az ellenőrök felajánlották, hogy a helyszínen fizetve olcsóbb a büntetés, mert ebben az esetben csak 12 ezer forint a pótdíj.

A fizikai bántalmazással, illetve az antiszemita megjegyzésekkel kapcsolatban a BKK annyit közölt, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy az ellenőrök helytelenül jártak el a pótdíjazási eljárás során, akkor a legszigorúbban fognak eljárni.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top