Aktuális

Részeg ellenőr a metróban? Itt a BKK válasza

Állítólag egy ittas ellenőr megragadta az egyik utas karját.

Ittasan, kiabálva kérte el egy utastól a jegyet az egyik budapesti metróbejáratnál egy ellenőr. Miután az utas nem mutatta be a jegyét, de nem is mozdult, az ellenőr megragadta a karját – értesült az Inforádió.

Az eset kapcsán megkeresték a BKK-t, a társaság pedig közölte: a metróállomásokon zöld karszalagos biztonsági őrök látják el a beléptetéses jegyellenőrzést. Ők a BKK-val szerződésben álló biztonsági cég, a PMF vállalatcsoport munkatársai.

A lila karszalagos jegyellenőrök a metróállomások kijáratánál, a szerelvényeken, illetve a peronon végeznek ellenőrzést.

Bár a beléptetést és ellenőrzést végző személyek nem a BKK alkalmazottai, megrendelőként a BKK felel a tevékenységükért.

„Az ellenőrök csak figyelemfelhívási, baleset-megelőzési, valamint segítségnyújtási céllal érinthetik meg az utasokat.”

A BKK rendszeresen ellenőrzi a munkavállalókat, és külsős cégeken keresztül próbavásárlásokat is végeztet. Akinek pedig észrevétele van az ellenőrök munkájával kapcsolatban, közölték, jelezze az ügyfélszolgálaton.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top