Aktuális

Kényszerleszállást hajtott végre egy ausztrál gép, mert egy utas fenyegetőzni kezdett

Azt mondta, megöli a többi utast, ha nem szállnak le azonnal.

Kényszerleszállást hajtott végre egy ausztráliai belföldi járat csütörtök éjszaka, mert egy nő azzal fenyegetőzött, hogy megöli a többi utast, ha nem szállnak le azonnal.

A Virgin Australia légitársaság VA697-es járata Melbourne-ből Perth-be tartott, amikor a nő rikoltozni kezdett, hogy azonnal ki akar szállni a repülőből. A gép a két város közötti Adelaide-ben landolt, ahol öt rendőr szállította le a fenyegetőző nőt. Az egyik utas azt mondta az ausztrál ABC-nek, hogy az út pokoli volt.

Ausztráliában éppen csütörtökön ítélték 12 év szabadságvesztésre azt a Sri Lanka-i férfit, aki tavaly májusban robbantással fenyegetőzött egy Melbourne-ből Kuala Lumpurba tartó ausztrál járaton. A 25 esztendős Manodh Marksot az utasok és a légi utaskísérők lefogták, míg a repülő visszatért a kiinduló állomására. A rendőrség ugyan nem talált robbanószerkezetet, Marks azonban a repülésbiztonság veszélyeztetését a korábbiaknál sokkal szigorúbban büntető új szabályozás miatt ilyen súlyos büntetést kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top