Aktuális

A hatodikról kizuhant kisfiú nagynénje elmondta, hogyan történt a tragédia

Azt mondja, rengeteg támadás érte a gyászoló családot.

Hétfőn az esti órákban kizuhant egy hatéves kisfiú egy komáromi panelház hatodik emeletéről. A gyerek egy fára zuhant, de az sem tudta tompítani kellőképpen az ütést. A kisfiú még élt, amikor a mentő elindult vele a kórházban, de ott belehalt a sérüléseibe. A tragédiát feltehetően az okozta, hogy a kisfiú nekitámaszkodott a szúnyoghálónak, miközben fentről integetett a házuk előtti játszótéren lévő gyerekeknek.

A Blikk megszólaltatta az elhunyt kisfiú nagynénjét, Évát. Ő volt az, aki elsőként érkezett oda a fa alatt fekvő fiúhoz. Elmondása szerint a gyászoló családot rengeteg kritika éri, hogy miért nem vigyáztak jobban a gyerekre.

Pokoli tragédia, ami történt, és akkor még a felénk áradó gyűlölettel és hazugságáradattal is meg kell birkóznunk. Akkor este az édesanya, Kati volt otthon a gyerekekkel: Dávidon kívül van egy lányuk is. A baleset előtt nem sokkal az apuka is hazaért, elment fürödni. Kati pizzát sütött a konyhában, az volt a gyerekek kedvence. Nem vette észre, hogy a kisfiú az ablaknak dőlt. Én éppen akkor érkeztem meg a vásárlásból. Hallom, hogy a gyerekek ordítanak: Dávid lezuhant, itt fekszik a földön! Rohantam a ház túloldalára, ahogy csak bírtam. Megfogtam a kis fejét, és próbáltam újraéleszteni. Közben egy hölgy is megérkezett, aki évtizedekig ápolónőként dolgozott. Ameddig nem jöttek a mentők, mindent megtettünk, hogy életben tartsuk Dávidkát. Sajnos, hiába. A kórházban örökre elaludt. Katiék nagyon jó szülők, mindent a gyerekekért tettek. Dávid idén ment volna iskolába, már nagyon készült rá

– nyilatkozta a lapnak a gyászoló nagynéni.

A tragédia a hírek szerint a téren játszó gyerekeket is megviselte: volt, aki sokkot kapott az eset miatt. A Blikk szerint a gyerekek a kisfiú halála óta elkerülik a helyet. 

Itt, ahol mindig nagy gyerekzsivaj volt, most néma csend uralkodik. A kicsik, főleg, akik látták a földön fekvő kisfiút, félnek, nem akarnak itt játszani

– mondta egy helyi férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top