Aktuális

Sósav bűze lengi be a leégett angyalföldi raktár környékét

A tüzet már szerdán eloltották, de csütörtök reggel is izzottak még a kigyulladt angyalföldi raktárépület egyes részei. A környéken lakók erős vegyszerszagra ébredtek.

Otthonról dolgozhatnak a Ramiris nevű, alkatrészek és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó cég munkatársai. Ennek a vállalatnak gyulladt ki az angyalföldi, Frangepán utcai épülete szerdán. Munkatársaiknak nem tudtak pozitív hírekkel szolgálni arról, mi lesz a céggel, de közleményükben azt írták, reményeik szerint hétfőtől egy másik raktárépületükből tudják folytatni a munkát.

A katasztrófavédelem átvizsgálta az épületet, de hetekbe telhet, amíg rájönnek, mi okozta a tüzet. Azt mondják, egészségre veszélyes mértékű káros anyag biztosan nem került a levegőbe. A környéken lakók viszont csütörtök reggel szúrós sósavszagra ébredtek. Olyan is volt, aki rögtön hívta a rendőröket.

Fotó: Police.hu

Angyalföldön lakunk, a Béke tér közelében. Az éjszaka közepén arra ébredtünk, hogy a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakokon erős, vegyszerszagú füst tölti meg a lakást. A megváltozott szélirány a Béke tér – Szegedi út felé kezdte hozni a tegnap leégett raktárból még mindig szálló füstöt. A szagra, mely erősen irritálta a légcsövünket, felébredt az egész család” – nyilatkozta egy angyalföldi lakos az Indexnek. A lap megkérdezett egy hulladékfeldolgozót, milyen káros anyagok juthattak a levegőbe a számítástechnikai eszközökből. Azt mondták nekik, hogy az égett fém, a műanyag, a képcső, a monitor, az elektronika, illetve a tabletek, notebookok, okostelefonok lítiumion akkumulátorai sem használnak az egészségnek.

Eközben a kigyulladt épület izzó-parázsló részein még csütörtök reggel is utómunkálatokat végeztek a tűzoltók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top