nlc.hu
Aktuális

Falbontásos betörés Zalaegerszegen

Falat bontottak, majd 36 milliós zsákmánnyal távoztak – 8 évet is kaphat a bűnbanda

Lebuktak, mivel a biztonsági kamerák rögzítették az akció minden pillanatát.
betörés

Több mint 36 millió forint értékben lopott műszaki cikkeket egy román bűnbanda Zalaegerszegen 2021 októberében. Romániában fogták el őket, a magyar ügyészség most emelt vádat ellenük lopás bűntette miatt.

Az épület falát kibontva jutottak be egy üzlet raktárába, ott pedig felfeszítették a nagyobb értékű műszaki cikkek tárolására szolgáló, és külön ráccsal védett raktár belső ajtaját, majd onnan táskákba pakoltak be mobiltelefonokat, tableteket, fülhallgatókat és okosórákat – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Mikor végeztek, harmadik társuk – aki addig őrködött – odaszaladt hozzájuk, hogy segítsen a cipekedésben. Ezután drótvágójukat, feszítővasukat, de még az elemlámpájukat is hátrahagyva elhajtottak.

A bűnbanda tagjai tagadják a bűnösségüket. A raktárból ellopott eszközök nem kerültek elő, a falbontással pedig 7 millió forintos kárt okoztak.

Kiderült azonban, hogy hasonló módszerrel fosztattak ki előtte már több elektronikai áruházat Spanyolországban, Ausztriában, Szlovákiában és Romániában is.

Ha bűnösnek találják őket, akár 8 évre is rács mögé kerülhetnek.

Kiemelt fotó forrása: Magyarország Ügyészsége / Facebook – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top