Aktuális

Balesetben meghalt egy biciklis, a rendőrök mosolygós figurával jelölték a holttestét

Biztos nem akartak megbántani senkit, de sikerült.

Elesett kerékpárjával és halálos sérüléseket szenvedett egy 41 éves férfi a szlovákiai Pohronie régióban. A holttest elszállítása után a rendőrök felrajzolták annak körvonalait, a fejrésznél mosolygós arcot rajzolva. „Igen, felháborodást kelthet a cselekedet, viszont ebben az esetben elutasítom azokat az állításokat, melyek szerint a kerékpárost becsmérelték volna” – tájékoztatott Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő. Szerinte azzal, hogy az egyik rendőr arcot rajzolt az alaknak, azt akarta jelezni, hogy az áldozat a hátán feküdt a balesetet követően.

A kép illusztráció (fotó: Belga Photo / Virginie Lefour)

Egyesek, többek között egy volt helyi nyomozó szerint is ezt meg lehet oldani anélkül, hogy mosolygós arcot rajzolnánk egy holttestet jelölő alaknak. Matej Snopko szerint a halott iránti tisztelet miatt előnyösebb lett volna, ha csak a szemeket vagy az orrot rajzolták volna fel, esetleg egy egyszerű, neutrális sémát. (Parameter.sk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top