nlc.hu
Aktuális

Videón az Árpád hídi baleset

Videón az Árpád hídi halálos baleset: három autó versenyzett

Spontán versenyzés vezetett a tragédiához.
Halálos baleset az Árpád hídon

Ahogy arról mi is írtunk, a szombatra virradó éjjel egy Mercedes márkájú személyautóval halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon. A vétkes sofőr könnyebben sérült, de a kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy röviddel a kórházba szállítás után életét vesztette. Később kiderült, hogy a Mercedes másik sportautókkal versenyezhetett az úton, amikor a baleset történt és feltehetően jóval a megengedett sebességhatár felett száguldottak.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást, a baleset körülményeit szakértők bevonásával kezdte vizsgálni, a balesetben érintett járműveket pedig lefoglalta. Pénteken a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai őrizetbe vették a Mercedes vezetőjét, miután kiengedték a kórházból. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatását – számolt be a hatóság hivatalos Facebook-oldalán.

A posztban azt is leírták, hogy a baleset óta eltelt napokban a közlekedési vizsgálók tanúkat hallgattak meg, megvizsgálták és kiértékelték az összes kamerafelvételt, mely segített rekonstruálni a balesetben érintett járművek mozgását a baleset előtti percekben, és konkrétan a balesetkor.

Igazságügyi szakértők bevonásával arra a megállapításra jutottak, hogy az Árpád hídon a baleset idején nem szervezett verseny volt a három autó között, amik sofőrjei nem sokkal a híd előtt spontán versenyzésbe kezdtek egymással. A gázoló Mercedes a szakértő véleménye szerint a kisodródást megelőzően legalább 137 km/h sebességgel közlekedett, ami csaknem a duplája a megengedett sebességnek.

A rendőrség közleménye szerint a sofőr a kihallgatása során vallomást tett, a baleset bekövetkezéséért a felelősséget elismerte, a másik két gépkocsi felelősségét pedig az eljárás keretén belül vizsgálják.

A hatóság közzétette a térfigyelő kamerák felvételeit is, amin jól látszanak a balesetet megelőző pillanatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top