nlc.hu
Aktuális

Az Árpád hídi gázoló letartóztatása

Letartóztatásban marad az Árpád hídi gázoló

A bíróság másodfokon is a letartóztatás mellett döntött.

Egy hónapig letartóztatásban marad annak a tuningolt Mercedesnek a sofőrje, aki július 1-jén halálra gázolt az Árpád hídon egy szabályosan közlekedő biciklist – tudta meg az Index a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől.

A fiatal férfi letartóztatását vasárnap rendelték el. A bírói ítélet ellen az ügyészség, illetve a védelem is fellebbezett, azonban a bíróság másodfokon is a letartóztatás mellett döntött.

A törvényszék korábbi közleménye szerint „fennáll a veszélye annak, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő közlekedési bűncselekményt követne el, így vele szemben a bűnismétlés veszélyétől alapos okkal lehet tartani.”

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a baleset előtt három autó spontán versenyzésbe kezdett egymással, a gázoló Mercedes a kisodródást megelőzően legalább 137 kilométer/órás sebességgel közlekedett a hetvenes táblánál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top