nlc.hu
Család

Árpád hídi gázolás: letartóztatták a sofőrt

Árpád hídi halálos gázolás: rács mögé került a vétkes sofőr

A sofőr kifejezte a sajnálatát, és állítja, nem versenyeztek az Árpád hídon.

Harminc napra elrendelték a letartóztatását annak a fiatal férfinak, aki múlt szombaton halálos balesetet okozott az Árpád hídon – írja a Blikk.

A férfit vasárnap reggel kilenckor vitték a Budai Központi Kerületi Bíróság épületébe. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit a bűnismétlés veszélye miatt el is rendeltek.

A lap szerint a férfi végigsírta a tárgyalását, és – akárcsak a rendőrségi kihallgatásán – most is az állította, hogy nem versenyeztek a hídon. Emellett kifejezte a sajnálatát.

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Mint arról beszámoltunk, múlt szombatra virradó éjjel egy tuningolt Mercedes sportautóval halálra gázolták a szalagkorlát túloldalán, szabályosan közlekedő 26 éves biciklist, aki kórházba szállítása után meghalt.

A rendőrség közlése szerint a baleset előtt három autó spontán versenyzésbe kezdett egymással, a gázoló Mercedes a kisodródást megelőzően legalább 137 kilométer/órás sebességgel közlekedett a hetvenes táblánál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top