nlc.hu
Aktuális

Az Árpád hídi baleset fejleményei

150-nel is száguldozhatott az autós, aki halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon

Igazságügyi szakértő nyilatkozott a balesetről.

Mint arról beszámoltunk, letarolta a szalagkorlátot, és halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist egy autós – aki elvesztette uralmát a jármű fölött – éjszaka Budapesten, az Árpád hídon. Ezután visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. A 26 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Súlyos sérülésekkel kerültek kórházba a sofőrök is, törések, zúzódások miatt kellett őket ellátni.

Árpád hídi baleset

Az ütközésben összeroncsolódott autók – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A baleset során átszakadt a megerősített szalagkorlát, és összetört a kifejezetten a kerékpárosok védelméül szolgáló magasabb korlát is. Az RTL Híradónak nyilatkozó Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő szerinte az a kocsi, ami átszakította a korlátokat, jóval gyorsabban, 100 fölött mehetett, miközben csupán 70 kilométeres sebességgel lehet itt, az Árpád hídon haladni. Véleménye szerint erre a nagy sebességre lehet következtetni például abból is, hogy a kocsik 150 métert sodródtak a becsapódás után.

Bizonyosan 130-150-es nagyságrendű sebesség az, ami mellett ezt a deformációt, és főleg ezt a nagyon hosszú elmozdulást értelmezni lehet szakértőként” – jelentette ki Boncsér Sándor.

A rendőrség büntetőeljárást indított. Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top