nlc.hu
Aktuális

Meghalt a rolleren átesett biciklis

Átesett az úton heverő rolleren, meghalt egy biciklis

Tragikus kerékpárbaleset Németországban.
roller

Meghalt egy német férfi Gelsenkirchen, miután átesett a kerékpárjával egy elborult elektromos rolleren péntek este – számolt be a 444. A szerencsétlenül járt biciklis olyan súlyos sérülésekkel került kórházba, hogy két nappal később elhunyt.

A német rendőrség most nyomoz, mivel a rollernek nem lett volna szabad a gyalogos és a kerékpárúton hevernie. Keresik azt az illetőt, aki utoljára bérelhette ki a balesetet okozó rollert.

Ami egyébként a magyarországi rolleres közlekedést illeti, a vártnál gyorsabban terjed. Míg a Jövő Mobilitása Szövetség 2 évvel ezelőtti előrejelzése 2023-ra 30-40 ezer rollerrel számolt, addig ez a gyors közlekedési eszköz sokkal nagyobb számban terjedt el idehaza: ma már 80-100 ezer rollerrel (ebből mintegy 25 ezer bérelhető roller, a többi magántulajdonban van) közlekednek az emberek – tette közzé éppen ma az MTI. A közlemény idézi Sugár Istvánt, az elektromos rollerekkel foglalkozó E-twow Magyarország üzletvezetőjét, aki elmondta a biztonságos rollerezésről: ezeket használva is be kell tartani a KRESZ-szabályokat, sőt figyelni kell arra is, hogy ez egy nagyon csendes, új közlekedési forma, így észrevehetőnek kell lennie annak, aki ilyet használ.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top