nlc.hu
Aktuális

Rolleres száguldozása az Árpád hídon

Az autók között száguldozott egy rolleres a belső sávban az Árpád hídon – videó

Kis híján balesetet okozott.
roller

Nagyjából 80-100 kilométeres sebességgel száguldott egy rolleres a belső sávban az Árpád hídon – számolt be a Tények. A videót egy közösségi oldalon osztották meg. Volt, hogy bevágott egy autó elé a rolleres, kis híján balesetet okozott, ráadásul a belső sávban biztosan nem mehetett volna.

A felvétel készítője szerint az is probléma volt, hogy feltartotta a forgalmat a szabálytalankodó, akit – egy ügyvéd szerint – több százezer forintra is megbírságolhatnának.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai oktató szerint balesetveszélyesen közlekedett a rolleres, bármelyik pillanatban megtörténhetett volna a baj. “Jól látszik a felvételen, hogy úgy vált sávot, hogy épp bemegy egy autó elé” – magyarázta Köves Szilárd.

A rolleresek közlekedése amúgy továbbra sincs szabályozva, így az sincs tisztázva, hogy hol haladhatnak. 

Január végén az Erzsébet-hídon történt hasonló eset. Akkor két rolleres száguldozott szintén a belső sávban, az autók akkor is feltorlódtak mögöttük. Tavaly nyáron pedig egymás mellett, az autók között rollerezett apa és fia Pécsett. Se láthatósági mellényt, se bukósisakot nem viseltek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top