nlc.hu
Aktuális

Rollerrel húzták a bőröndőt

Gurulós bőröndöt vontatva száguldoztak rolleren a buszsávban – megdöbbentő videó

Egyikük sem viselt védőfelszerelést.
roller

Gurulós bőröndöt vontatva, elektromos rolleren száguldozott Újbudán, a Karolina úton egy fiatal pár – számolt be a Tények. Miközben a buszsávban mentek, a göröngyös úton a bőrönd többször is megbillent, a fiatalokat csaknem magával rántotta a több tíz kilós csomag.

Az esetről egy sofőr készített videót. A felvételen is látszik, hogy többször csaknem elveszítették az egyensúlyukat, ennek ellenére nem lassítottak.

A Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai oktató szerint a rollerrel az úton közlekedni önmagában is veszélyes. “Ha ketten vannak rajta, akkor már nehezebb az egyensúlyt megtartani. Gondolom, a fékhatás sem ugyanúgy van kiszámolva, mintha csak egyedül lenne rajta” – hívta fel a figyelmet Köves Szilárd. A szakértő szerint a roller mögött a buszsávban vonszolni a bőröndöt plusz veszélyt jelent. “Ha esetleg bármiben elakad, az is elránthatja az egyensúlyát a rollerezőknek” – hangsúlyozta.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top