nlc.hu
Család

Megszólal az Árpád hídi tragédia áldozatának anyja

Az Árpád hídon elgázolt biciklis édesanyja: „Elvette a legdrágább kincsünket, mert ő gyorsulni akart”

Megszólalt annak a fiatalnak az édesanyja, akit az Árpád hídon gázolt halálra hétvégén egy, a szalagkorlátot átszakító Mercedes. Benjámin szabályosan haladt a kerékpársávban, amikor a tébolyultan száguldó tuningautó elütötte őt – írja a Blikk.

Mint azt az nlc is megírta, hétvégén szörnyű baleset történt az Árpád hídon, amelyben egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A 26 éves biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hiába szállították kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

A sofőr egészen biztosan túllépte a maximális 70 km/órás sebességhatárt, egy szakértő a sodródás mértékéből azt becsülte, hogy a kocsik 130-150 kilométer/órás sebességgel száguldhattak, amikor a tragédia történt, tehát biztos, hogy a balesetet a gyorshajtás okozta.

Az én majdnem 27 éves fiamat ölte meg ez a nyomorult. Egy szerető, összetartó, dolgos család vagyunk. Elvette a legdrágább kincsünket, mert ő gyorsulni akart. Csak épp vezetni nem tud

 

 – írta a közösségi oldalán az édesanya fiáról, aki előtt szép jövő állt tele tervekkel, álmokkal. Három nyelven beszélt, 3D-modellezőként dolgozott, videójátékokhoz, illetve filmekhez készített kül- és beltéri helyszíneket.

A Mercedes sofőrje, B. Dávid, aki autókereskedést üzemeltet, a sportkocsik szerelmese, rendszeresen részt vesz gyorsulási versenyeken: a neve megtalálható például a tököli gyorsulási versenyek nevezési listáin is, tehát rutinos vezető volt, nem gyakorlatlan.

A rendőrség büntetőeljárást indított. Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással.

Halálos baleset az Árpád hídon

Ütközésben összeroncsolódott egyik személygépkocsi az Árpád hídon
(Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top