nlc.hu
Aktuális

Élete árán mentette meg a gázolástól az unokáját

Élete árán mentette meg 4 éves unokáját a nagypapa

Az idős férfi ellökte a kislányt a zebrán áthajtó autó elől, de arra már nem volt ideje, hogy saját magát is megmentse.
Egy apa és a kislánya átmennek a zebrán

Halálra gázoltak egy nagypapát Kaliforniában, miután négyéves unokájával hazafelé sétált, és a gyereket ellökte a gázoló autó elől, hogy megmentse a kislány életét.

Az 72 éves Alfonso „Poncho” Rios feláldozta magát a gyerekért. A tragikus baleset mindössze néhány háztömbnyire az otthonuktól, Dinuba városában történt, miközben a férfi az unokáját kísérte hazafelé, és átmentek egy zebrán.

A négyéves kislányt egy közeli kórházba szállították, miután eltört a karja és a medencéje. Már hazaengedték, és várhatóan teljesen felépül.

Az idős férfi egy másik unokája szerint a kislány életét nagyapja önzetlen cselekedetének köszönhetően sikerült megmenteni. „Ha valakire igazán számíthattam, az a nagyapám volt – mondta Ariana Garcia. – Ha szükségem van valakire, aki átérzi, amit érzek, az a nagyapám volt. Mindig beleképzelte magát az én és mindenki más helyzetébe. Mindenki csak le van sújtva.”

Lánya, Mariana Rios arról beszélt, hogy zenész apja nagyon szerette a családját és az unokáit, és azt tanította neki, hogy soha ne adja fel. „Az az áldozat, amit még az utolsó pillanatban is meghozott, hogy megvédje a lányom életét, erről az együttérzésről és szeretetről tanúskodik.”

A családot lesújtotta a férfi halála, ami szerintük megelőzhető lett volna. Létrehoztak egy adománygyűjtő oldalt, hogy ki tudják fizetni a temetési költségeket. Alig négy nap alatt már 10 ezer dollár (3,6 millió forint) gyűlt össze a 15 ezer dolláros célból.

(Mirror)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top