Aktuális

Vádat emeltek az Index újságíróját bántalmazó KFC-s biztonsági őrrel szemben

Súlyos testi sértés a vád.

Vádat emelt az ügyészség azzal a biztonsági őrrel szemben, aki 2017 októberében megverte Szabó Zoltánt, az Index újságíróját a VII. kerületi Király utcánál lévő KFC gyorsétteremben. A vád súlyos testi sértés, a 29 éves férfi ugyanis többször is megütötte ököllel az újságírót.

A vád szerint Szabó Zoltán 2017. október 15-én az esti órákban szóváltásba keveredett az étterem két alkalmazottjával, majd kikérte a vásárlók könyvét, amit nem adtak oda neki. A biztonsági őr a felek közötti szóváltást megelégelve indokolatlanul megragadta az újságírót a kabátjánál, és kirángatta őt az étterem elé, majd annak bejáratánál egyszer ököllel arcon ütötte. Szabó ekkor kérdőre vonta a biztonsági őrt, mire ő ezután legalább még kétszer nagy erővel, ököllel arcon ütötte az újságírót, aki az ütések hatására háttal nekiesett az ajtónak, majd a járdára esett.

A bántalmazás miatt Szabó zúzódásos sérüléseket szenvedett az arcán, ugyanakkor a bántalmazás módja és ereje súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Az ügy után egyébként a KFC a kirúgta a biztonsági őrt, majd szerződést is bontott a biztonsági céggel. Szabó Zoltántól elnézést kértek, és két általa választott egyesületnek pénzt is adományoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top