Aktuális

Két hónapra beszűkítik Budapest egyik legforgalmasabb felüljáróját

Hétfőtől augusztus végéig egyirányúsítják a BAH-csomóponti felüljárót. Dugókra számíthatsz.

Várhatóan augusztus legvégén fejezik csak be a BAH-csomóponti felüljáró felújítását, addig pedig csak egy sávon haladhat a forgalom a felüljárón: kizárólag a Hegyalja út felől az M1-es és az M7-es autópálya felé közlekedők tudják igénybe venni.

Akik a belváros felé haladnak, azok számára megnyitják a villamospályát a Villányi út–Budaörsi út kereszteződés és a BAH-csomópont között. A Budaörsi út belső sávját a villamosvágányra terelik, a Villányi út felől érkező forgalomnak pedig a Budaörsi út kereszteződésében egy önálló forgalmi sávot biztosítanak a BAH-csomópont felé. Így három sávon haladhat majd a belváros felé a forgalom, amit a jelzőlámpák hosszabb zöld jelzése is segít majd.

A Jagelló út és az Alkotás utca felé tartó járműveknek érdemes a villamosvágányra terelt sávot használniuk, míg az Erzsébet híd a Budaörsi út külső sávjából lesz könnyebben elérhető – tették hozzá.

A Hegyalja útról – az Erzsébet híd irányából – érkezők nem kanyarodhatnak majd balra a Villányi út és a Budaörsi út felé, ezeket a Hegyalja út–Jagelló úti kereszteződésen át, a visszakanyarodó sávból érhetik el. Módosul a Hegyalja út XI. kerület felől érkező szakaszáról az Alkotás utca felé történő balra kanyarodás rendje is, a csomópontban új jelzőlámpát létesítenek az arra tartóknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top