Aktuális

„Így gyógyult meg a gyermekem” – írjátok meg a történeteteket!

150 szó nem sok, de a lényeg talán belefér. Az ijedtség, amikor megjelentek az első tünetek. A küzdelem azért, hogy múljanak. A megkönnyebbülés, amikor sikerült, és kimondták: meggyógyult a gyerek. És talán némi hála mindannak és mindenkinek, akinek mindez köszönhető. Pályázzatok!

Nemcsak Magyarországon, de világszerte a beteg gyerekek, és a velük foglalkozó intézmények kapják a legtöbb adományt. Nem véletlenül. Mert talán nincs annál nagyobb fájdalom, amikor egy apró test, egy tiszta lélek szenved. Nincs nagyobb tehetetlenség, amikor szülőként nem tudunk segíteni a kicsi baján. Ezt még azok az anyák és apák is átérzik, akiknek – szerencsére – egészséges a gyerekük.  

Magyarországon évente közel kétszázezer gyerek kerül kórházba, a mentők pedig mintegy 45 ezer gyermeket látnak el. A KSH 2015-ös Egészségjelentése szerint a leggyakoribb gyermekbetegségek: újszülöttkori megbetegedések, mentális betegségek, táplálkozási hiánybetegségek, veleszületett rendellenességek és bőrbetegségek.

Mi, NLCafé-sok sokszor, sokféleképpen próbáltunk segíteni, erőt adni olyan családoknak, akik beteg kisgyermeket gondoznak, és boldogok voltunk, ha gyógyulásról kaptunk hírt. Most ezt az érzést szeretnénk megosztani másokkal is, ezért csatlakoztunk a K&H gyógyvarázs programhoz: várjuk a ti gyerekeitek gyógyulástörténetét. Meséket egy olyan korszakról, ami nehéz, talán a legnehezebb volt az életetekben, de aminek ma már – hál’istennek – vége.

A „Gyermekem varázslatos gyógyulásának története” című pályázatának célja, hogy a társadalom megismerje az orvosok, ápolók fáradhatatlan, elismerésre méltó munkáját, miközben  reményt ad azoknak a szülőknek,  akik ma is küzdelmes harcot vívnak annak az egészségéért, akit a legjobban szeretnek.

Gyógyulj meg te is! (Profimedia)

Kérjük tehát azokat a szülőket, akiknek gyermeke betegségből gyógyult, hogy küldjék be 150 szavas történetüket július 20-ig, hogy

  • gyermeküknek óriás macit,
  • annak a gyermekegészségügyi intézménynek pedig, ahol a kicsit kezelték, bruttó 1 millió forintos műszertámogatást nyerjenek.

További részletek: khgyogyvarazs.hu

A K&H 2004 óta összesen 416 alkalommal, több mint 626 millió forint értékű műszertámogatással segítette a gyermekegészségügyi intézményeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top