Aktuális

Perre mennek a tankönyvkiadók

Pert indít az Oktatási Hivatal ellen öt tankönyvkiadó.

Összesen 5 magánkézben lévő tankönyvkiadó indított pert az Oktatási Hivatal ellen – köztük az ország egyik legnagyobb magánkiadója is –, mert nyilvánvaló diszkriminációnak tartják, hogy az ugyanolyan kerettantervhez írt állami kiadású tankönyvek engedélyét meghosszabbították, míg a magánkiadók által szabályosan benyújtott hosszabbítási kérelmeket elutasították – írja a Népszava. A kiadók közül többen a Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesületének (Tanosz) is tagjai.

Az még ugyan nem tudható, hogy a már benyújtott keresetek tárgyalására mikor kerülhet sor, de az ügy súlyát jól mutatja az egységes fellépés.

MTI Fotó: Balázs Attila

A Tanosz szerint az utóbbi időben még úgy is visszautasították számos magánkiadós tankönyv engedélyének megadását, hogy az engedélyezésükhöz szükséges szempontoknak teljesen megfeleltek. Adataik szerint a magánkiadók hosszabbítási kérelmének 2018-ban történő elutasítása összességében több száz tankönyvet érint, ami már a tankönyvellátás színvonalát és ezzel az oktatás minőségét is veszélyezteti.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top