Aktuális

Felfüggesztetik a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont itthoni működését

Az ismert nyelvvizsgaközpont működése egyelőre nem felel meg a jogszabályoknak, ezért az Oktatási Hivatal kényszerszünetet rendelt el számukra.
Csökken az itthon elérhető nyelvvizsgák száma

Az Oktatási Hivatal az MTI-n keresztül jelentette be pénteken, hogy 2020. június 14. és szeptember 12. között bezárja kapuit a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont. Ez többek között azt jelenti, hogy a szervezet ebben az időszakban nem hirdethet, és nem is szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.

Az Oktatási Hivatal azt is közölte, hogy köznevelési és nyelvvizsgáztatási akkreditációs osztályuk folyamatosan figyeli az ország összes akkreditált nemzetközi nyelvvizsgaközpontjának működését. Ezen belül mind a 200 akkreditált vizsgahelyszín jogszerű működését is.

Legutóbbi vizsgálatuk során azt találták, hogy a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont jelenlegi működése nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak. Ám amennyiben a vizsgaközpont kijavítja a hibákat, és megszünteti a jelenleg fennálló jogsértéseket, az Oktatási Hivatal újból engedélyt ad számára, hogy ismét államilag elismert nyelvvizsgákat szervezzen.

(A mostani intézkedés a korábban megszerzett British Council Hungary által szervezett, Cambridge English Qualifications vizsgarendszerben szerzett nyelvvizsgákat egyáltalán nem érinti, a felfüggesztés ideje alatt sem.)

Korábban itt írtunk arról az nlc.-n, hogy a nyelvtanulás általában milyen akadályokba ütközik:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top