Szabadidő

Huszonhét nyelvvizsgája van a magyar rekordernek

Gaál Ottó a törökön kívül valamennyi európai nyelvet beszéli.

Huszonhét nyelvvizsgája van a legtöbb nyelvet beszélő magyarnak. Gaál Ottó azt mondja, ötven nyelvvizsgáig meg sem akar állni. „A közép- és felsőfokú vizsgákat 20 és 40 éves korom között még a híres Rigó utcában tettem le. A törökön kívül valamennyi európai nyelv. Az oroszt és az angolt a gimnáziumban tanultam, a többit tanár nélkül sajátítottam el” – mondta a Borsnak nyilatkozva a férfi.

Fotó: Unsplash

Ottó csak 1986-ban öt nyelvvizsgát tett le. „Édesanyám is kiemelkedően sikeres nyelvtanár volt, a lányom pedig tavaly egyedüli magyarként bejutott a Cambridge-i Egyetem nyelvészeti szakára. Egy új nyelvészdinasztia született idehaza!” – jelentette ki a szakember, aki saját módszert dolgozott ki és könyvet is írt a kreatív nyelvtanulásról.

A Gaál Ottó tanítványaiból álló héttagú csapat összesen száz közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik, ráadásul a hétből öten ugyanabba a gimnáziumba jártak. Az egyik fiatal csapattagnak már az érettségije előtt tíz nyelvvizsgája volt, ami egyedülálló teljesítmény Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top