Aktuális

Foci-vb 2018: vesztettek a belgák, ezért francia futballhimnusz szólt a brüsszeli metróban

Fogadott egymással a párizsi és a londoni BKV a keddi belga–francia világbajnoki elődöntő kimenetelére, ám Belgium vesztett, amiért Brüsszel lakosságának komoly árat kellett fizetnie.

A francia válogatott futballhimnuszát játszották szerda délelőtt a brüsszeli metróban a Belgium vereségével végződött előző esti világbajnoki elődöntő után.

A brüsszeli és a párizsi tömegközlekedési vállalat fogadást kötött egymással, hogy Belgium győzelme esetén „Saint Hazard-ra” cserélik a Saint-Lazare metrómegálló tábláit a francia fővárosban, utalásként a belga válogatott sztárjára, Eden Hazard-ra, ha pedig Franciaország nyer, akkor viszont a „Tous Ensemble” című francia futballhimnuszt fogják játszani reggel 8 és 10 óra között a brüsszeli metróban.

A francia válogatott 1-0-ra győzte le Belgium csapatát az oroszországi vb keddi, szentpétervári elődöntőjében, és bejutott a vasárnapi fináléba, ahol az angol vagy a horvát együttes lesz az ellenfele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top