Aktuális

11 évet kapott a lúgos támadó

Fellebbezésnek helye nincs. Az öt éve húzódó perben a vádlottat már háromszor elítélték.

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a lúgos támadással vádolt B. Krisztiánt a Kúria – írja az Index. Fellebbezésnek helye nincs, az ítélet jogerős. Öt év után csütörtökön zárult le a per, a vádlottat életveszélyt okozó testi sértésért marasztalták el.
 
A bíró szerint B. Krisztián „előre kitervelten, orvosi esküjét semmibe véve, különös kegyetlenséggel” támadt rá a sértettre. A volt orvost magánlaksértésben, kifosztásban, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélésben, okirattal visszaélésben és személyi szabadság megsértése bűntettében is bűnösnek találták.

Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A vád szerint B. Krisztián 2013 márciusában saját otthonában támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erika épp indulni készült, amikor az ajtóban egy maszkot és sisakot viselő, kék szemű férfi rátámadt, és visszalökdöste a lakásába. A támadó megkötözte, kábító injekciót adott be neki, majd levetkőztette, és a nemi szervét, illetve annak környékét maró lúggal öntötte le. Ezután az öntudatlan áldozatot a fürdőszobába vonszolta, ahol kamillateával lemosta, és pokrócba csavarta a nőt. Ezután elvette a laptopját és a telefonját, hogy rablásnak álcázza a támadást, majd bezárta az ajtót, és elment.
 
A maró anyag teljesen szétroncsolta Renner Erika nemi szervét, az életminősége már sohasem lesz ugyanolyan, mint korábban. A nő több műtéten is átesett, egy időre még a vizeletürítési képességét is tönkretette a támadás. B. Krisztiánt korábban már háromszor elítélték, legutóbb februárban, a megismételt másodfokú tárgyaláson kilenc évet kapott.     

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top