Aktuális

Halálos buszbaleset túlélőit bírságolta meg a rendőrség

A miskolci határvadászok azért kaptak bírságot, mert a kilenc hónappal ezelőtti balesetkor nem volt bekötve az övük.

Halálos buszbaleset túlélőit bírságolta meg a rendőrség – írja a Bors. A miskolci Készenléti Rendőrség állományához tartozó határvadászok tavaly októberben Kelebiából utaztak hazafelé, amikor az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében két kamionnal karamboloztak. Egyik kollégájuk és a busz sofőrje azonnal életét vesztette a súlyos balesetben, tizenöten megsérültek, egyikük mindkét lábát elvesztette.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Kelemen Zoltán Gergely)

A túlélők kilenc hónappal a szerencsétlenség után levelet kaptak a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányságtól. A Bors birtokába jutott dokumentumbók kiderült: a határvadászokat fejenként húszezer forintra büntették, mert a baleset idején „a biztonsági öv becsatolásával nem rögzítették magukat”.

A Bors úgy tudja, hogy még azt a túlélőt is megbírságolták, akinek a lábait amputálni kellett a baleset után. A lap megkeresésére a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya azt írta, tizenhét esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, egy eljárásban pedig „további eljárási cselekmény miatt” még nem született döntés. A szabályszegésnek minősülő jogsértésekért való felelősségről és a kiszabható bírságról a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény és az annak végrehajtására kiadott a közúti árufuvarozáshoz, személyszállításhoz és a közúti közlekedéshez kapcsolódó egyes rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, valamint a bírságolással összefüggő hatósági feladatokról szóló 156/2009. (VII. 29.) Kormányrendelet rendelkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top