Aktuális

„Még a feleséged sem szeret” – ezekkel a plakátokkal tiltakoztak a britek Trump látogatása ellen

Donald Trump még múlt héten látogatott Nagy-Britanniába a brüsszeli NATO-csúcsról. Bár szerinte az angolok kedvelik őt, a Facebookra felkerült fotók tanúsága szerint nem feltétlenül volt egységes a pozitív fogadtatás.

Donald Trumpnak személyes kötődése is van Nagy-Britanniához, édesanyja, Mary Anne MacLeod Trump ugyanis Skóciában született. Az ingatlanmogulból az USA 45. elnökévé avanzsált Donald azonban már akkor is kiverte a biztosítékot az „óhazában”, amikor 2016-ban a Turnberryben található golfklubjába látogatott. 

Azóta sok idő eltelt, az amerikai elnök pedig azóta számtalan botrányos megnyilvánulásával vívta ki emberek millióinak haragját. Elég csak a szexista beszólásokra, az átgondolatlan kereskedelmi háborúra vagy épp az USA déli határainál a szüleiktől elszakított gyerekek esetére gondolni. Mostani angliai látogatására emiatt már hetekkel korábban elkezdtek készülni a tiltakozók.

A Trump-ballon egy londoni demonstráción (Fotó: Getty Images)

Hatalmas, Trumpot bébiként ábrázoló hőlégballontól kezdve a különféle transzparensekig sok mindennel próbálták az elnök értésére adni, hogy nem mindenki látja szívesen a szigetországban. 

Kivettem egy nap szabit, fizetek egy bébiszittert, és eljöttem egészen idáig, hogy elmondjam, mekkora gyökér vagy

– áll az egyik táblán. 

Ezért nem látom a wimbledoni döntőt, te mandarinszínű csicskabáb

– így egy másik transzparens, már amennyiben a „wankmaggot” kifejezés kissé szabados fordítása megállja a helyét. 

Kedves Királynő! Kérem, ne kínálja meg a finom kekszekkel

– írja egy harmadik tiltakozó, míg másvalaki a first ladynek, Melania Trumpnak üzent, hogy pislogjon kétszer, ha segítséget kér. Bár korábban sokan sajnálatukat fejezték ki a szlovén modell iránt, aki láthatóan nincs túl jóban a férjével, Melania Trump sokak szerint érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, amikor néhány hete egy botrányos feliratú kabátban látogatta meg a szüleiktől elszakított bevándorló gyerekeket. 

A brit plakátművészek további alkotásait az alábbi, Facebookra feltöltött fotón gyűjtötte össze egy Catherine Deveny nevű felhasználó. Kellemes böngészést kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top