Aktuális

Vaddisznóktól félnek Révfülöpön

Annyira elszaporodtak az állatok, hogy már a belterületen is megjelentek.

Annyira elszaporodtak Révfülöpön a vaddisznók, hogy már a belterületen is megjelentek. Az ügyben most a Tapolcai Rendőrkapitányság vezetőjének, a kormányhivatal vadászati főfelügyelőjének, a vadásztársaság képviselőjének, valamint az érintett települések – Révfülöp, Kővágóörs és Ábrahámhegy – polgármestereinek részvételével tartottak megbeszélést – írja a Veol.hu.

Révfülöpön félelmet keltenek a vaddisznók az emberekben, mivel szűk utcákban találkozhatnak a kondákkal. Az állatok jelenléte most már kihat a turizmusra is. Esténként a külsőbb lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel találkoznak vaddisznókkal. (…) A helyzet nagyon komoly. A lakosságot most már nem az érdekli, hogy ez a helyzet hogy állt elő, hanem az, hogy hogyan lehet megoldani

– idézi a megyei lap Kondor Géza polgármestert.

A megbeszélésen összegezték a problémákat, és megegyeztek abban, hogyan lehetne megoldani őket. Kondorék elmondása szerint az önkormányzat részéről a legfontosabb az elhanyagolt, elbozótosodott területek rendbetétele, a vadásztársaság részéről pedig a vaddisznóbefogó csapdák felállítása. Ez viszonylag lassú megoldást eredményez majd, de bíznak benne, hogy ezzel „legalább elkezdődik valami, aminek kézzel fogható eredménye lesz” – fogalmazott a révfülöpi polgármester.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top