Aktuális

Vasárnaptól újra jár az 1-es villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között

Korábban végeztek a felújítás első szakaszával.

Vasárnaptól újra jár az 1-es villamos a Népliget és a Puskás Ferenc Stadion között, mivel a tervezettnél korábban elkészült a vágányfelújítás első szakasza – közölte a BKK.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a felújítás második üteme is hamarabb – vasárnap – kezdődik el, emiatt pedig várhatóan a nyári iskolai szünet végéig Óbuda felől a Népligetig, Kelenföld felől pedig a Közvágóhídig jár majd a villamos.

Ebben az időszakban a villamosok által nem érintett Közvágóhíd és Népliget közötti szakaszon buszokkal lehet majd utazni. A kényszerű átszállás elkerüléséért a 103-as autóbusz 103V jelzéssel Kelenföld vasútállomás és a Népliget között meghosszabbított útvonalon közlekedik, a Népliget és az Infopark között pedig 153V jelzéssel indul ideiglenes buszjárat. Emellett a 153-as továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Népligetig jár. A buszokra a Népligetnél a jelenlegi pótlóbuszmegállóban, a Közvágóhídnál pedig a Rákóczi hídon, a villamos-megállóhely peronja melletti buszmegállókban lehet felszállni – közölte a BKK.

A közlemény szerint az 51A villamos augusztus végéig továbbra is módosított útvonalon, az 51-es villamos vonalán a Mester utca és Ferenc körút, valamint a Koppány utca között közlekedik. Várhatóan augusztus 10-ig az M3-as metrópótló busz módosított útvonala is megmarad, a Kőbánya-Kispest felé tartó metrópótló buszokra a Nagyvárad tér és Népliget megállóhelyen, az éjszakai buszok megállóiban lehet felszállni. A belváros felé tartó metrópótló buszok útvonala továbbra sem változik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top