nlc.hu
Aktuális

Gyakrabban közlekedik több fővárosi tömegközlekedési járat

A nyitás miatt Budapesten máshogy közlekedik majd több busz-, villamos- és trolijárat

Indul a járatsűrítés, és fokozatosan módosul majd a menetrend.

A járványügyi intézkedésekhez igazodva továbbra is tanszüneti menetrend van érvényben a fővárosi közösségi közlekedésben, mivel azonban a kijárási tilalom kezdete este tíz órára tolódott, már szerda estétől járatsűrítések lesznek a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatokon, írja az MTI.

Ennek első lépéseként a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatok már szerdától gyakrabban járnak este nyolc óra után. Ezáltal a belvárosi 5-ös, a 9-es és a 105-ös autóbusz, a 47-es és a 49-es villamos, a 74-es és a 76-os trolibusz, valamint a metrókapcsolatot biztosító 30-as járat vonalán, továbbá a bevásárlóközpontoktól, metróállomásoktól induló 85-ös, 136E járaton és a 80-as trolibuszon is járatsűrítések várhatók.

A fokozatos újraindításhoz kapcsolódva április 12-étől további járatok is gyakrabban közlekednek majd este nyolc és este tíz óra között, de a BKK folyamatosan figyeli az utasforgalmat, és szükség esetén tartalék járműveket állít forgalomba. A jelenlegi tanszüneti menetrendet előreláthatóan április 19-én – az iskolák és az óvodák nyitásával összhangban – tanítási időszakban érvényes menetrend váltja fel, és a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket.

Felirat és kordon a BKK egyik autóbuszán.

Felirat és kordon a BKK egyik autóbuszán. A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként március 29-tõl átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, valamint a járművek első részét kordonnal zárták le. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top