nlc.hu
Aktuális

Huszonévesek is vannak a járvány legújabb áldozatai között

Huszonévesek is vannak a járvány legújabb áldozatai között

Szerdán reggelre 311 halálesetet jelentettek, és sajnos két huszonéves is elhunyt.

A legújabb, szerdán reggel közzétett adatok szerint a koronavírus szövődményeinek áldozatai között két huszonéves fiatal is szerepel: egy 28 éves nő, akinél nem állapítottak meg alapbetegséget, és egy 24 éves, Down-kóros férfi, írja a Blikk.

A harmincasok közül is két áldozatot szedett a járvány: egy szív- és érrendszeri betegséggel küzdő 34 éves férfit és egy feltételezhetően alapbetegségek nélküli 36 éves nőt. A negyvenes korosztályból a legfrissebb adatok szerint 16 embert vitt el a járvány, közülük egy 44 éves férfi volt az egyetlen, akinek a neve mellett semmilyen alapbetegség nem szerepel.

Szakértők már korábban is jelezték, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma – vélhetően az új vírusmutációk miatt – nemcsak az idős korosztályt veszélyezteti, egyre több a középkorú áldozat, és sajnos a gyerekeknél is súlyosbodni látszik a helyzet, Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint a mostani hullámban kétszer-háromszor annyi gyerek került kórházba, és köztük vannak, akik gépi lélegeztetésre szorulnak.

Gyász

Fotó: Pixabay

Legfrissebb hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top