Aktuális

Balesetveszélyes út vezet a népszerű kirándulóhelyhez

Tiszasziget közelében található Magyarország legmélyebben fekvő pontja. A turisták által kedvelt emlékhelyet azonban olyan borzasztó állapotban lévő utakon lehet megközelíteni, hogy annál már nemigen van lejjebb.

Katasztrofális állapotban van az az út, amely a Csongrád megyei Tiszasziget közelében lévő Mélypont Emlékhelyhez vezet. Itt található Magyarország legmélyebben fekvő pontja. A mezőgazdasági út csaknem járhatatlan, hatalmas repedések szabdalják, a törésekben pedig kinőtt a fű – számolt be az RTL Klub.

Az utat a kerékpárosok is használják, de balesetveszélyes. Akkor sem járnak jobban, ha az alig öt éve épült kerékpárúton szeretnék megközelíteni az emlékhelyet.

A csaknem félmilliárd forintos uniós támogatásból épült bicikliúton fűcsomók nőnek ki a repedésekből, és a fák gyökerei több helyen felpúposították az aszfaltot. Nagyon óvatosan kell rajta közlekedni, hogy épségben megérkezzen az ember.

Ha pedig valaki ilyen körülmények között eljut a turistalátványossághoz, ott is hasonló állapotok fogadják: nyoma sincs az egykori napelemes világításnak, a kis tónak, a kerékpártárolónak, és az emlékművet is tönkretették a vandálok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top