Aktuális

Nem kedvez a szabadtéri programoknak a hétvégi időjárás

Szombat estétől egyre több helyen borul be az ég, záporok, zivatarok, felhőszakadás és jégeső is előfordulhat, így ha egy mód van rá, ne tervezzetek szabadtéri programot – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombat

Fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Napközben kis eséllyel fordulhat elő csapadék, majd estétől már több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, a délnyugati megyékben heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel.  A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között várható. Késő estére 19, 25 fok közé hűl le a levegő.

idojarasVasárnap

Szombat éjszaka országszerte megnövekszik a felhőzet, és napközben is az erősen felhős ég mellett legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Egész nap több alkalommal várható záporos csapadék, heves zivatar is előfordulhat; nagyobb mennyiség – 10-20 mm – az északi tájakon hullhat. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között várható, délkelet felé a magasabb értékekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top