nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés

Kánikulával és zivatarokkal érkezik a jövő hét

Sok napsütés mellett egy-egy zivatar is lecsap ránk a jövő héten.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Az ország északkeleti harmadán erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, ott a kora délutáni óráktól helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Főként a Duna-Tisza közén időnként élénk lesz az északnyugati, nyugati szél, a zivatarokat azonban átmeneti erős, viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hétfőn sem lesz sok csapadék, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Jobbára napos idő várható, gomoly- és fátyolfelhőkkel. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

madár áll a kertben

Sokan örülnek a nyári melegnek (Fotó: Pexels.com)

Kedden viszont már nem árt az esernyő, mert főleg a nap második felében szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csupán zivatar térségében támad fel a szél. Hajnalban 12, 19 fokot mérhetünk, délutánra 27 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán sütni fog a nap, de gomoly- és fátyolfelhők is érkeznek fölénk. Zápor, zivatar helyenként előfordulhat. A szél csak a zivatarok térségében erősödhet meg. A hajnali 14, 21 fokról délutánra 27 és 33 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top