Aktuális

Nem mehetett el az érettségi bálba a rákbeteg lány, saját bulit kapott

Kezelés miatt a 17 éves rákbeteg diáklánynak ki kellett hagynia az érettségi bált, erre a barátai szerveztek neki egyet.

Az angliai Cannockban élő Molly Harrisonnak nagyon fájt a szíve, hogy nem mehetett el az érettségi bankettre, pedig hónapok óta készült rá. Egy megterhelő rákkezelés várt rá aznap, így ki kellett hagynia a bált. Barátai azonban elhatározták, nem maradhat ki Molly életéből az érettségi bál, ezért titokban saját partit szerveztek rákbeteg diáktársuknak.

A tinilánynál 2017 júliusában diagnosztizálták a négyes stádiumú non-Hodgkin-limfómát. „Az utolsó vizsgám után anyám elvitt az orvoshoz. Arra gondoltunk, talán asztmám van. Soha nem jutott eszünkbe, hogy rák is lehet” – mondta el.

Forrás: Mirror

Mollynál már másnap megkezdték a kemoterápiát. Bátor volt, ügyesen kibírta a kúrát, utána 3 héten át sugárterápiás kezelést kapott. Hiába sikerültek jól a vizsgái, ki kellett hagynia a bált. „Egész évben csak tanulsz és készülsz a vizsgákra, a bál pedig ezek megünneplése. Mindenki izgatottan készül ilyenkor a bankettre, ez az utolsó alkalom, hogy elköszönj a barátaidtól, diáktársaidtól, tanáraidtól” – szomorkodott Molly, aki a kórházi ágyon fájó szívvel nézte bálozó diáktársai fotóit és videóit az Instán és a Snapchaten. Molly ekkor még nem tudta, hogy barátai azon fáradoznak, hogy saját érettségi bankettet szervezzenek neki.

A nagy napon valamennyien Molly házában öltöztek át estélyi ruhába, és azt mondták a rákbeteg lánynak, hogy egy jótékonysági rendezvényre foglaltak asztalt. Indulás előtt azonban elárulták a titkot. Molly könnyekbe törtek ki, amikor megtudta, hogy saját érettségi bált rendeztek neki.

Teljesen sokkot kaptam, fogalmam sem volt róla, hogy mi készül, szólni se tudtam. Rájuk néztem, és azt gondoltam: vicceltek velem? Majd mindannyian sírni kezdtünk. Ahogy beléptünk a bálba, minden vendég tapsolni kezdett – annyira szürreális volt. Nem is tudtam hirtelen felfogni, hogy ez a sok ember csak miattam jött el” – mondta meghatódva Molly.

A rákbeteg lány bálja egyben jótékonysági est is volt, összesen 2500 font (átszámítva 900 ezer forint) gyűlt össze. „A legnehezebb az volt, hogy titokban tartsuk az egész szervezést Molly előtt. Mindenki tudta, hogy mi készül, kivéve ő. Örülünk, hogy egy olyan érettségi bált adhattunk neki, amilyet megérdemelt” – mondták a barátai.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top