Aktuális

Csákánnyal verték szét Donald Trump hollywoodi csillagát – fotó

Nem ez volt az első ilyen eset. Az elkövető feladta magát a rendőrségen.

Csákánnyal verte szét egy fiatal férfi szerda hajnalban Donald Trumpnak a hollywoodi Hírességek sétányán lévő csillagát, amelyet még 2007-ben, televíziós producerként kapott a jelenlegi amerikai elnök. Az emlékplakett csaknem teljesen megsemmisült. Az esetről maga a támadó tett bejelentést. A férfi később, a nap folyamán feladta magát a rendőrségen.

A Los Angeles Times értesülése szerint a 24 éves Austin Clay egy gitártokból vette elő a csákányt hajnali fél 4-kor. A fiatalembert garázdaság vádjával őrizetbe vették, 20 ezer dolláros óvadék ellenében szabadulhat. Egyelőre nem tudni, mivel indokolta tettét.

Fotó: MTI

Donald Trump hollywoodi csillagát egyébként többször is megrongálták már azóta, hogy a vitatott személyiségű ingatlanfejlesztőt és médiamágnást 2016 novemberében az Egyesült Államok elnökévé választották. Egy 52 éves férfi már pár nappal a választás előtt kőtörő kalapáccsal és csákánnyal esett neki a járdába ágyazott emlékplakettnek az elnökjelöltnek a nőkkel és a kisebbségekkel kapcsolatos nézetei elleni tiltakozásul. Őt akkor próbaidőre bocsátották és az okozott kár megtérítésére kötelezték.

Trump az egykori megtiszteltetést az NBC-n futó valóságshow, a The Apprentice producereként nyerte el 2007-ben. Csillaga a Hollywood & Highland Center épülettömbje előtt, Kevin Spacey színész plakettje mellett található. A Trump-plakett helyét körülzárták a várhatóan több napig tartó helyreállítás idejére. A Hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnöke, Leron Gubler felszólította Trump kritikusait, hogy „pozitívabb módon vezessék le dühüket, mint Kalifornia állam jelképének megrongálásával”.

A Hollywood belvárosán végighúzódó Hírességek sétánya (Walk of Fame) a szórakoztatóiparban szerzett érdemeket ismeri el a járdába applikált emlékplakettel, már több mint 2600 van ilyenből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top