nlc.hu
Aktuális

Donald Trump még kapott egy utolsó szúrást Greta Thunbergtől

Greta Thunberg búcsúzóul még odaszúrt egyet Donald Trumpnak

A klímaaktivista nem felejtette el, hogy két éve mit kapott a botrányhős amerikai elnöktől.

Nemrég elhagyta a Fehér Házat Donald Trump, sőt, a leköszönő amerikai elnök azóta már az Air Force One elnöki gép fedélzetén utazik Floridába, ugyanis több mint másfél évszázada ő az első amerikai kormányfő, aki nem vesz részt utódja beiktatásán. 

A távozás hírére felrobbant a Twitter és általában az internet, rengeteg amerikai és külföldi búcsúztatja a 45. elnököt, ki-ki vérmérséklete szerint. Trump a legnépszerűtlenebb elnökök egyikeként távozik a hatalomból, így talán nem meglepő, hogy többségében kárörvendő üzenetekkel emlékeznek meg távozásáról.

Szintén a Twitteren írt búcsúüzenetet a leköszönő elnöknek a svéd klímaaktivista Greta Thunberg, aki még két éve keveredett üzenetváltásba Donald Trumppal. A republikánus politikus ugyanis 2019 végén borult ki, amikor kiderült, hogy a Time magazin nem őt, hanem Thunberget választotta az év emberének. Trump akkor azt írta, az aktivista jobban tenné, ha a dühkitörései kezelésével foglalkozna – ezzel valószínűleg Thunberg ENSZ-klímacsúcson elmondott beszédére utalt, ahol az akkor 16 éves lány kemény szavakkal osztotta ki a világ vezető politikusait – és inkább egy barátjával mozizgatna ahelyett, hogy beavatkozik a nagyok dolgába.

Greta Thunberg még búcsúzóul beszólt Donald Trumpnak

Greta Thunberg egy tavaly augusztusi fotón (Forrás: Getty Images)

Thunberg szinte napra pontosan egy év elteltével vágott vissza, amikor Donald Trump épp a szavazatszámlálás leállítását követelte, miután – hiteles bizonyítékok nélkül – azt állította, hogy választási csalás történt. Thunberg akkor pontosan ugyanazt az üzenetet küldte el Trumpnak, mint amit ő kapott egy évvel korábban, csupán saját nevét cserélte ki az amerikai elnökére. 

A klímaaktivista most is gyorsan reagált, miután Donald Trump és a first lady, Melania Trump elhagyták a Fehér Ház épületét. 

„Olyan, mint egy nagyon boldog öreg ember, aki már nagyon várja a fényes és csodálatos jövőjét. Olyan jó látni!” – írta Greta Thunberg az elnöki rezidenciáról távozó Trump fotója alá.

További cikkeink az amerikai elnökválasztással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top