nlc.hu
Sztárok

Melania Trump barátságtalan gesztusa

Melania Trump 70 éves hagyományt tör meg egy barátságtalan gesztussal

A leköszönő first lady, Melania Trump nem hívta meg a leendő amerikai elnök, Joe Biden feleségét, Jill Bident a Fehér Házba.
Melania Trump

Melania Trump egy régóta fennálló amerikai hagyományt tör meg, miután nem hívta meg a Fehér Házba a leendő first ladyt, Jill Bident – írja a CNN.

A 70 éves tradíció szerint a hatalomátadási folyamat része, hogy a leköszönő first lady körbevezeti a Fehér Házban a leendő amerikai elnök feleségét. A hagyományt 1950-ben teremtette meg Bess Truman, amikor meghívta Mamie Eisenhowert.

Azóta pedig minden elnökváltás része a barátságos gesztus, mocskolódó kampányoktól, politikai ellentétektől függetlenül. Így tett Barbara Bush (George H. W. Bush felesége), amikor meginvitálta Hillary Clintont, később pedig Bill Clinton felesége is körbevezette a Fehér Házban Laura Busht, George W. Bush feleségét. A találkozók mindig szívélyesek és barátságosak voltak.

Michelle Obama is folytatta a hagyományt, amikor 2017. január 20-án Melania Trumppal találkozott a Fehér Házban. Melania azonban szakít a tradícióval, ami egyesek szerint „gyűlöletes” húzás.

Mondjuk a leköszönő first lady akciója illik Donald Trump óvodás viselkedéséhez, ugyanis 150 év után ő lesz az első amerikai elnök, aki nem vesz részt utódjának a beiktatási ceremóniáján.

(Kiemelt kép: Brendan Smialowski / AFP

Melania Trump az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top