Aktuális

Új BMW-vel jár Sztojka Iván, Marian Cozma családja eközben a kártérítésre vár

Először azonban a 100 millió forintos bűnügyi költségeket kell kifizetnie.

A Bors információi szerint új BMW-vel jár a börtönből a múlt héten szabadult Sztojka Iván, áldozata, Marian Cozma családja azonban még semmit nem látott a nekik kiszabott kártérítésből.

Az áldozat családja 2012-ben 250 millió forintos kártérítést kért a polgári peres eljárás során. Ebből a bíróság 211 milliót ítélt meg, később azonban ezt 16 millió forintra módosították. Ezt az összeget a kézilabdázó halálában felelős öt embernek kell kifizetnie, köztük Sztojka Ivánnak, akit 20 év fegyházra ítéltek, de 9 év 5 hónap után szabadult kifogástalan magatartása miatt.

Egyik családtól sem kaptunk még mindig egy forintot sem. Isten tudja, hány végrehajtási papírt állítottam már ki róla, hátha valamit be tudunk hajtani, de semmi eredménye nincs

– nyilatkozta a lapnak a Cozma-család ügyvédje, dr. Helmeczy László.

A folyamatot lassítja, hogy a magyar eljárásjogi rendszerben az elítélteknek az áldozatok kárigénye előtt a bűnügyi költségeket kell megfizetniük, ez pedig a Cozma-ügyben a 100 millió forintot is elérte. Helmeczy szerint ha bármilyen vagyontárgyat találna a végrehajtó Sztojka nevén, azt azonnal elvinné.

A Bors szerint egyébként Sztojka a börtönben huszonötször részesült jutalomban, elsősorban tanulmányai és munkavégzése miatt. Sztojka kint is dolgozni fog, betanított segédmunkásként.

Ahogyan az közismert, Marian Cozma válogatott román kézilabdázót, az MKB Veszprém KC beállóját 2009 februárjában késelték meg egy veszprémi szórakozóhelyen. Az ügyben hét embert ítéltek el, Sztojka volt a harmadrendű vádlott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top