Aktuális

Díjat kap bátorságáért Sárosdi Lilla

Kurázsi-különdíjat kap a Színházi Kritikusok Céhétől Sárosdi Lilla, amiért el merte mondani a nyilvánosságnak, hogy Marton László szexuálisan zaklatta őt.

Közleményben tudatta a Színházi Kritikusok Céhe, hogy egy új, rendkívüli díjat ad át Sárosdi Lilla színésznőnek. Mint írják, a Kurázsi-különdíjjal a Céh elismerését fejezi ki a színésznőnek bátorságáért és társadalmi felelősségvállalásáért, amivel sokat tett azért, hogy a színházi szakmában is kibeszélhetővé váljon egy idáig elhallgatott, fontos probléma: a szexuális zaklatás témája.

Mint ismert, Sárosdi Lilla 2017 októberében egy Facebook-videóban beszélt először arról, hogy 17 éves korában egy „nagy rendező” és annak barátja szexuálisan zaklatták. A színésznő pár nappal később azt is elárulta, hogy Marton László rendezőről van szó.

Sárosdi Lilla – MTI Fotó/Marjai János

„A Színházi Kritikusok Céhe úgy véli, hogy – noha a probléma túlmutat a színházi szakma keretein, mivel az élet minden területén jelen van – elismerés illeti Sárosdi Lillát azért a személyes kiállásért, amivel lehetőséget teremtett a színházi szakma viszonyainak tisztulására, a hatalmi helyzettel is összefüggő problémák kezelésére, megszüntetésére, megelőzésére, az intézményes megoldások kialakítására” – olvasható a céh weboldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top