Aktuális

Vezetés közben robbant fel egy nő mobilja – videó

Lángok csaptak fel az iPhone-ból, a mobiltulajdonos kártérítést követelt.

Éppen az autópályán hajtott a belső sávban egy nő Shanghai Minhang kerületében, amikor egyik pillanatról a másikra felrobbant a műszerfalon hagyott mobilja. Először csak egy-két lángnyelv csapott ki az iPhone 6 telefonjából, aztán bedurvult a helyzet: lángolni kezdett az egész készülék, és füst árasztotta el az autót.

A kínai nő nagy sikoltozások közepette gyorsan leállította kocsiját, annak ellenére, hogy a belső sávban haladt. Kiszállt a járműből, így ép bőrrel megúszta a balesetet.

Férje elmondása szerint az iPhone akkumulátorát idén februárban cserélték ki a helyi mobilszervizben, ahol – mint az eset után kiderült – nem vállalnak felelősséget a történtekért, sőt nem is hajlandók kártérítést fizetni. Arra hivatkoznak, hogy a műszerfalon volt kint hagyva a telefon, amikor felrobbant, nem pedig az autós telefontartóban.

Nem volt töltőn a telefon, nem használta a nejem a robbanáskor. Amikor februárban kicserélték az aksit, azt mondták, hogy új. Kértünk tőlük új mobilt, de azt mondták, hogy csak használtat tudnak adni” – panaszkodott a szerencsétlenül járt nő férje. A házaspár azonban nem adja fel, továbbra is tárgyal a kártérítés ügyében.

A közösségi médiában a megosztott videóra egyből ráugrottak. A netezők többsége azonban a nőt okolja, mondván ő hibázott, amikor a műszerfalon hagyta az iPhonját a nyári forróságban.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top