Aktuális

Nyilatkozatot adott ki Asia Argento vádlója

Állítása szerint azért nem lépett elő korábban, mert félt a megbélyegzéstől.

Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, szexuális zaklatással vádolták meg a #MeToo-mozgalom egyik vezető szereplőjét, Asia Argentót. Az olasz színésznő-rendezőről a New York Times közölt leleplező cikket. Ebben azt állították, hogy egy Jimmy Bennett nevű fiatal amerikai színész korábban jogi lépéseket tett, hogy beperelje Argentót, amiért még 17 éves korában szexuálisan zaklatta őt egy kaliforniai hotelszobában. A cikk szerint Argento peren kívüli egyezség keretében 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett neki.

Argento közleményben tagadta a szexuális zaklatás vádját. Mint mondta, csupán barátság kötötte a ma már 22 éves Jimmy Bennetthez, a pénzt pedig néhai barátja, a tévés sztárséf, Anthony Bourdain fizette ki, aki júniusban öngyilkos lett. Argento szerint Bourdain nagyon vigyázott a hírnevére, ezért vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet azzal a feltétellel, hogy többé nem avatkozik bele az életükbe.

Argento nyilatkozatának ellentmond, hogy a héten egy fénykép is megjelent az interneten, amelyen Bennett és ő félmeztelenül fekszenek egy ágyon. Ezenkívül néhány üzenet is kiszivárgott, amelyet állítólag Argento írt egy barátjának, és amelyben elismeri, hogy lefeküdt Bennett-tel.

Szerdán végül Jimmy Bennett is megtörte a csendet. A New York Timesnak elküldött közleményében azt írta: korábban azért nem szólalt fel az üggyel kapcsolatban, mert félt, hogy férfiként megbélyegeznék őt a történtek miatt, attól tartott, hogy az emberek nem értenék meg, milyen tinédzser fiúként átélni az ilyesmit. Éppen ezért nagyon tiszteli azokat a nőket és férfiakat, akik fel mertek szólalni.

Elmondása szerint ő csak akkor döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a történetét, amikor Argento bejelentette, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta őt, így az emberek rá is áldozatként tekintettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top